29 september 2020

Så höstanpassar du din hudvård

När sommar övergår till höst är det inte ovanligt att våran hud kommer i obalans. På hösten sjunker temperaturen och luften blir torrare, då är det inte ovanligt att huden reagerar. Yttorra fläckar samt oljiga och finniga partier är vanligt under övergången mellan sommar och höst då huden försöker finna en ny balans. Vi har […]

Så höstanpassar du din hudvård

När sommar övergår till höst är det inte ovanligt att våran hud kommer i obalans. På hösten sjunker temperaturen och luften blir torrare, då är det inte ovanligt att huden reagerar. Yttorra fläckar samt oljiga och finniga partier är vanligt under övergången mellan sommar och höst då huden försöker finna en ny balans.

Vi har knepen som gör det möjligt att behålla en fin lyster året om, oavsett årstid.

Byt ansiktsrengöring

Under höst och vinter när huden behöver optimalt med fukt är det viktigt att du tänker på att tillföra detta i varje steg av din hudvårdsrutin. Därav är det viktigt att även din ansiktsrengöring förser din hud med fukt. Ta en pause från den härligt skummande gelrengöringen och satsa istället på en oljebaserad rengöring, du kommer märka hur huden genast känns mer återfuktad.

Använd ett fuktgivande serum

Satsa på ett fukt- och lystergivande ansiktsserum. När det kommer till den dagliga hudvårdsrutinen finns det ingen produkt som ger lika bra effekt som ett ansiktsserum. Serum består av mindre molekyler och kan därför gå djupare ner i huden vilket ger fantastiska resultat.

Återinför ansiktsoljan

Under höst och vinter är det åter dags att inför ansiktsoljan som en del av din dagliga hudvårdsrutin. Med en passande olja uppnår du enkelt en mjuk och smidig hud och precis som serumet har oljan en förmåga att gå djupare ner i huden för att ge ett fantastiskt resultat. Dessutom kan en olja aldrig frysas vilket bidrar till att din hud inte torkas ut i kyligare temperaturer.

Avsluta med ett skyddande ansiktsbalm

Ett ansiktsbalm är det avslutande steget i din dagliga hudvårdsrutin under höst och vinter. Balmet appliceras alltid ovanpå din ansiktskräm och lägger sig då som ett skyddande lager mot både kyla och vind. Dessutom hjälper den huden att behålla sin naturliga fuktbalans.

Product image
10 – 50ml
Maria Åkerberg
Face Balm fr.
129 kr
129 kr
Product image
10 – 50ml
Maria Åkerberg
Night Balm fr.
129 kr
129 kr
Product image
30ml

Rosehip & Lemongrass Repair Balm
kr
895 kr

Peela regelbundet

Under höst och vinter är det viktigare än någonsin att regelbundet peela ansiktet, gärna 1-2 gånger i veckan. Med en mild men effektiv peeling får du enkelt bort döda hudceller som annars kan upplevas som torra partier på din hud.

Product image
50ml
Esse Skincare
Cocoa Exfoliator
kr
439 kr
Product image
30 – 100ml
Maria Åkerberg
AHA & Jojoba Peeling fr.
69 kr
69 kr
Product image
120g

Stone Crop Oxygenating Fizzofoliant
kr
795 kr

Lägg en återfuktande ansiktsmask

Efter att du peelat huden och fått bort smuts och döda hudceller så är det viktigt att du återfuktar huden. Det gör du bäst med en mjukgörande ansiktsmask. Ansiktsmasken kan till skillnad från din vanliga kräm gå djupare ner i huden för att både återfukta och mjukgöra.

Tips! För ännu mer effekt, låt masken verka under natten och skölj sedan av på morgonen.

Product image
50ml
Esse Skincare
Cream Mask
kr
659 kr
Product image
15 – 50ml
Maria Åkerberg
Face Mask Moist fr.
89 kr
89 kr
Product image
60ml

Strawberry Rhubarb Masque
kr
695 kr